Denne oppskriften hadde jeg vært på jakt etter lenge da jeg endelig fant den i D2 for et år siden. Jeg hadde spist denne kaken på Bacchus mange ganger og syntes at den var så fantastisk god. Det er er en kake med ganske kraftig og "voksen" smak som egner seg veldig godt som dessertkake til en kopp espresso.
Ingredienser:
Marengsbunner:
8 eggehviter
250 g brunt sukker
1/4 ts salt
En håndfull hakkede hasselnøtter
Kremfyll:
100 g usaltet meierismør
100 g brunt sukker
100 g naturell kremost
4 cl Kahlualikør event Monin kaffesirup
7 dl kremfløte
Glasur:
50 g meierismør
100 g kokesjokolade
Stivpisk eggehviter og salt. Tilsett sukkeret litt etter litt. Vend til slutt inn hasselnøttene.
Fordel røren i to smurte kakeformer ved å dekke bunnen og smør kremen opp langs kantene slik at det dannes en flat grop i midten. De skal danne bunn og topp på kaken.
Stek på nederste rille på 175 grader i 45 min. Avkjøles.
Sørg for at alle ingrediensene til kremfyllet er romtemperert. Pisk smør, sukker og likør sammen til en smørkrem. Spe fløten forsiktig inn og pass på så den ikke skiller seg.
Smelt sjokolade og smør på lav varme.
Drypp ca halvparten av glasuren inne i marengsbunnene. Fordel kremfyllet inn i den ene marengsbunnen, spar litt til pynt. Legg den andre bunnen opp ned oppå. Fordel resten av kremen på toppen og pynt med resten av glasuren og event friske bær.
Kaken bør spises samme dag ellers blir marengsen myk.
Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar