Translate

tirsdag 3. juni 2014

Jordbæriskake



Deilig kald og forfriskende kake i disse varme tider!

Ingredienser:
Bunn:
150 g mandler
2,5 dl sukker
1 ts bakepulver
4 eggehviter

Fyll:
0,75 dl sukker
4 eggeplommer
3 dl kremfløte
Ca 20 stk rørte jordbær
Smeltet sjokolade, jordbær og sitronmelisse til pynt

Finhakk mandlene i en mandelkvern. Bland mandler, sukker og bakepulver i en bolle. Visp eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i mandelmassen.
Stek kaken midt i ovnen i en smurt rund kakeform på 175 grader i ca 35-40 min. La kaken avkjøles i formen.

Kjør de rørte jordbærene i en blender.
Visp eggplommer og sukker til stiv eggedosis. Pisk fløten til krem. Bland sammen krem og eggedosis før du til slutt vender inn jordbærpureen.
Dekk til kaken og frys den i minimum 4 timer før servering.
Pynt kaken med smeltet sjokolade, jordbær og sitronmelisse!

Håper det vil kjøle deg ned i varmen!


1 kommentar: