Ingredienser:
9 dl hvetemel
2 dl havremel
1 dl havregryn
4 dl melk
1 dl naturell yoghurt
1 egg
100 g smør
1 ts salt
1 dl sukker
1 dl rosiner
1 dl gojibær
Egg til pensling og event havregryn til pynt.
Varm opp melken til ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bolle og rør ut i litt av den oppvarmede melken. Bland sammen alt det tørre og tilsett gjærblandingen, resten av melken, yoghurt og egg.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Tilsett mykt smør og elt deigen godt sammen. Sett til heving i ca 30 min.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du kna inn rosinene og gojibærene før du triller ut bollene. Sett dem til heving i nye 30 min.
Pensle med egg og strø havregyn over.
Stekes på 220 grader i ca 12 min.
Kos deg med god samvittighet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar