Translate

søndag 2. mars 2014

Brownie- og ostekake med bringebærkrem


Denne kaken er kjent som Hummingbirds brownie- og ostekake. Den er mektig men allikevel frisk takket være bringebærkremen. Den tar litt tid å lage på grunn av at den må stå kaldt i noen timer, men den er absolutt verdt å vente på!


Ingredienser:

Brownie:
200 g mørk sjokolade
200 g smør
250 g melis
3 egg
110 g mel

Ostekrem:
400 g naturell kremost
150 g melis
1 ts vaniljesukker
2 egg

Bringebærkrem:
150 g bringebær
3 dl kremfløte
100 g melis

Forvarm ovnen til 170 grader. Smelt sjokoladen i vannbad. Kjør romtemperert smør og melis i kjøkkenmaskin til den blir kremaktig. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg så blandingen ikke skiller seg. Tilsett melet litt etter litt og til slutt den smeltede sjokoladen, kjør alt godt sammen.
Bre sjokoladedeigen i en liten bakepapirkledd langpanne.

Nå skal ostekremen lages. Kjør kremost, melis og vaniljesukker i kjøkkenmaskin eller håndmikser til en jevn blanding. Tilsett ett egg av gangen og kjør blanding godt sammen mellom hvert egg.
Bruk en slikkepott og bre ostekremen jevnt over sjokoladedeigen.

Stek kaken midt i ovnen i 30-40 min. Ostekremen skal bli stiv. Avkjølt kaken på rist før den pakkes inn og settes kaldt i minst 2 timer.

Minimum 2 timer før kaken skal serveres lager du bringebærkremen. Mos friske bringebær i melisen. Kjør kremfløten stiv før du tilsetter bringebærblandingen og blander det godt sammen. Bre kremen over den kalde brownie- og ostekaken. Sett kaken kaldt i minimum to timer før den serveres, gjerne med friske bringebær og sitronmelisse til pynt!

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar