Translate

lørdag 1. mars 2014

Luftige marengs


Marengs er kjempe godt, ser dekorativt ut og holder seg i lang tid, hvis du klarer å la vær med å spise dem..

Ingredienser:
4 egg
225 g sukker
1 ts maizena
1ss bakekakao

Forvarm ovnen til 150 grader. Varm opp vann i en kjele og varm opp eggehviter og sukker i en bolle til alt sukkeret er løst opp uten at bollen rører vannet.
Når sukkeret er løst opp og blandingen kjennes varm piskes blandingen godt til eggehviter blir helt stive. Tilsett maizena og rør det forsiktig inn. Til slutt strør du over kakaoen og rør rundt kun et par ganger. Bruk to spiseskjeer og lag ca seks marengs på en bakepapirkledd stekepanne. Senk varmen i ovnen til 130 grader og stek marengsen i ca 75 min. Slå av ovnen og la marengsen stå til ovnen har blitt kald!

Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar