Translate

lørdag 24. mai 2014

Kardemommeiskrem med sjokolade



Ingredienser:
4 eggeplommer
3/4 dl vann
1 1/2 dl sukker
1 vaniljestang
1/2 l kremfløte
1 ss kardemomme
100 g kokesjokolade

Pisk kremfløten nesten stiv og sett den kaldt. Kok opp vann og sukker med vaniljestang delt i to. Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha i både frø og vaniljestang i sukkerlaken. Laken skal koke i ca 5 minutter til den blir seig i konsistensen.
Pisk eggeplommene hvite og spe med den varme sukkerlaken. Pisk til eggedosisen blir romtemperert. Smelt kokesjokladen i vannbad.
Bland den piskede fløten inn i eggeblandingen og rør forsiktig inn sammen med kardemomme. Hell avkjølt smeltet sjokolade over iskremen og rør om noen få ganger.
Sett blandingen i fryseren og vent til den er stiv før du har ferdig hjemmelaget iskrem! Mmmm...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar