Translate

søndag 25. mai 2014

Pai med blåbær og bringebær



Ingredienser:
Bunn:
175 g smør
3 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl havregryn

Fyll:
125 g blåbær
125 g bringebær
2 dl syltetøy ( blåbær eller bringebær )
2 ss hvitvinseddik
2 1/2 ss potetmel

Topping:
75 g smør
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl rørsukker
50 g grovhakkede hasselnøtter

Smelt smøret til bunnen og rør inn mel, sukker og havregryn. Trykk ut deigen i en smurt paiform. Trykk fast kanten med alimuniumsfolie så den ikke trekker seg ned. Stek midt i ovnen på 175 grader i 15 min.
Rør sammen alle ingrediensene i fyllet og bre det utover bunnen som har blitt forstekt.
Smelt smøret til toppingen og bland inn havregryn, rørsukker og hasselnøtter.
Strø toppingen over paien før den stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 25 min.
Server gjerne med iskrem!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar