Translate

mandag 1. september 2014

Havreboller med gojibær og rosiner



Disse bollene kan fungere både som boller og rundstykker. De er ikke så veldig søte, så de kan gjerne brukes i matboksen med god samvittighet.

Ingredienser:
9 dl hvetemel
2 dl havremel
1 dl havregryn
4 dl melk
1 dl naturell yoghurt
1 egg
100 g smør
1 ts salt
1 dl sukker
1 dl rosiner
1 dl gojibær

Egg til pensling og event havregryn til pynt.

Varm opp melken til ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bolle og rør ut i litt av den oppvarmede melken. Bland sammen alt det tørre og tilsett gjærblandingen, resten av melken, yoghurt og egg. 
Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Tilsett mykt smør og elt deigen godt sammen. Sett til heving i ca 30 min.

Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du kna inn rosinene og gojibærene før du triller ut bollene. Sett dem til heving i nye 30 min.

Pensle med egg og strø havregyn over.

Stekes på 220 grader i ca 12 min.

Kos deg med god samvittighet!

                                       




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar