Translate

onsdag 26. november 2014

Havrebrød med solsikkefrø


Jeg syntes det kan være litt vanskelig å bake gode brød fordi de fort kan bli veldig tunge eller litt kjedelig. Dette brødet er ikke veldig grovt, dermed heller ikke så tungt. Jeg syntes at solsikkefrøene gjør at det ikke blir for kjedelig heller:-) Men tilsett gjerne dine egne favoritter i deigen, så får du ditt eget favorittbrød!

Ingredienser:

9 dl hvetemel
2 dl havremel
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
25 g gjær
7 dl vann
150 g smør
1 ts salt
1ss sukker

Bland det tørre. Rør ut gjæren i litt vann og hell det over i det tørre sammen med resten av vannet. Kjør alt godt sammen i en kjøkkenmaskin før du tilsetter romtemperert smør i terninger og elt deigen til alt er arbeidet godt sammen.

Del deigen i tre emner og legg dem i smurte brødformer. Sett brødene til heving i ca 1 1/2 time.

Stek brødene midt i ovnen i ca 20 min på 215 grader.

Kos deg med godt hjemmelaget brød!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar