Translate

onsdag 12. februar 2014

Prinsessekake



Prinsessekake er en saftig kake laget på søt hvetedeig.

Ingredienser:
850 g hvetemel
5 dl melk
1 pk gjær
150 g smør
1 dl sukker
1 egg
2 ts kardemomme
1/2 ts salt

1pk vaniljekrem
Egg til pensling

Begynn med å smuldre gjæren i en bolle og tilsett litt av melken som må varmes i en kjele til ca 37 grader. Rør ut gjæren i melken. Bland alt det tørre med gjærblandingen, resten av melken og egget og kjør alt i kjøkkenmaskin eller elt med hendene. Når alt er eltet godt sammen tilsetter du romtempererte smørterninger og elt det godt inn i deigen. Sett deigen til heving i ca 1/2 time.

Når deigen har hevet skal den kjevles ut til et rektangel. Smør et lag med vaniljekrem på hele den kjevlede bredden og rull sammen som en rullade. Del rulladen opp i deler på ca 4 cm og sett dem på høykant i en bakepapirkledd rund kakeform. Sett kaken til etterheving i ca 1/2 time.

Pensle kaken med egg og pynt med feks perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca 20 min på 225 grader.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar