Translate

søndag 16. februar 2014

Tante Esters sjokoladekake


Denne sjokoladekaken er en klassiker i bursdagsselskap i familien Løberg. Den er enkel å lage og like god, nesten bedre, dagen derpå. Hvis du vil gjøre den veldig enkel så kan du kjøpe ferdig kakebunn. Kaken har sitt opphav fra pappa sin tante Esther, derav navnet " Tante Esthers sjokoladekake".

Ingredienser:

Kakebunn:
2 egg
4 dl sukker
4 dl hvetemel
2 dl kokende vann
50 g smør
1ts bakepulver

Sjokoladekrem:
7 dl kremfløte
1pk vaniljekrem
200 g kokesjokolade
25 g smør
1 ss melis

Sett ovnen på 200 grader. Visp eggedosis av eggene og sukker. Smelt smøret og tilsett det sammen med det kokende vannet i eggedosisen når den er pisket luftig. Rør godt sammen. Sikt hvetemel og bakepulver i deigen og bland det forsiktig inn. Stek kaken nederst i ovnen i ca 35 min.

Når kakebunnen er avkjølt kan du lage sjokoladekremen. Begynn med å smelte kokesjokladen sammen med smøret i vannbad. Bland 3/4 av vaniljekremen i den smeltede sjokoladen og sett blandingen til avkjøling mens du pisker kremfløten og melis til krem. Når sjokoladeblandingen er avkjølt blandes den sammen med kremen.
Del den avkjølte kakebunnen i 3 lag. Smør et tynt lag med vaniljekrem på bunnen og fyll deretter med sjokoladekremen på hvert lag. Pynt gjerne med revet eller hakket sjokolade.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar