Translate

lørdag 8. mars 2014

Hjemmelaget burger med pommes frites



Denne burgeren har masse smak og kan lages både som miniburgere til forrett eller vanlige burgere.

Ingredienser:

Burger:
800 g karbonadedeig
1 egg
1 ss mel
Salt/ pepper

Marinade:
1 liten bit ingefær
2 fedd hvitløk
1 dl soyasaus
2 dl ketchup
1 ss honning

Pommes frites:
1 kgpoteter
Rapsolje
Salt

Begynn å lage marinaden ved å røre ut honning i soyasausen. Tilsett ketchup og bland godt. Finhakk hvitløk og ingefær før du rører det inn i marinaden.

Bland marinaden godt inn i karbonadedeigen og la den få godgjøre seg i kjøleskapet i et par timer. Før du skal steke burgerene tilsetter du ett egg og mel i kjøttfarsen.

Kok potene, men ikke kok dem for lenge, de må være faste. Skjær potetene i staver, gjerne med skall. Varm opp oljen til ca 160 grader. Hvis du er usikker på om oljen er varm nok kan du teste med enden på en tresleiv, det skal boble rundt sleiva når du tar den ned i oljen
Friter potetstavene i oljen i ca 5 min før du legger dem på et papir så oljen kan renne av. Ikke ha for mange potetstaver i kjelen samtidig, kun så det dekker bunnen.
Rett før servering varmer du igjen opp oljen og friter potetene på nytt, men kun ca 1 min denne gangen. Når oljen har rent av på nytt, salter du pommes fritesen og server straks.

Server burger med brød feks laget av samme oppskrift som Suppebrød, pommes frites, salat og Guacamole .

Dig in!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar