Translate

fredag 26. september 2014

Cæsarsalat... med litt attåt





Mange syntes at salat ikke er mettende nok og ikke en verdig middag, men cæsarsalat metter godt med kylling og har masse gode smaker i bla dressingen. Jeg har tilsatt tomat og pinjekjerner, som i utgangspunktet kanskje ikke hører hjemme i denne salaten, men jeg syntes det smaker bedre og maten blir litt mer fargerik:-)



2 kyllingfileter
romanosalat
Krutonger
salt / pepper

pinjekjerner
cherrytomater
parmesan

Krutonger

2 skiver brød eller loff i terninger
2 ss olivenolje
salt / pepper


Aioli

1 eggeplomme
1 ts dijonsennep
2 fedd hvitløk
2 ts hvitvinseddik
2 ts sitronsaft
1 dl olivenolje
1 dl revet parmesan
salt / pepper

Begynn med å steke kyllingen så den får ligge og bli saftig og god før servering.
Dressing: rør lett sammen eggeplommen, sennep, finhakket hvitløk, hvitvinseddik og sitronsaft. Bland deretter inn oljen litt og litt mens du hele tiden rører godt. Den skal bli myk og jevn. Bland revet parmesan inn i dressingen og smak til med salt og pepper.
Stek brødterningene i olje på sterk varme til de blir gyllenbrune. Krydre med salt og pepper.
Skjær opp salat og tomater før du anretter cæsarsalaten på tallerken. Topp gjerne med mer revet parmesan og pinjekjerner.


Håper det faller i smak!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar