Translate

onsdag 1. oktober 2014

Mammas eplekake



Nå i disse "epledager" må vi bruke de norske eplene så mye vi kan. Jeg vil gjerne dele oppskriften på mamma sin eplekake med vaniljekrem. Litt forandring fra alle eplekakene med kanel og sukker, selv om det også er veldig godt!

Ingredienser:

400 g hvetemel
350 g smør
200 g melis
2 ts bakepulver
1 egg

5 epler
1/2 pakke vaniljekrem

Smuldre hvetemel og smør før du tilsetter melis, bakepulver og til slutt egg. Kna deigen godt sammen.
Trykk ut ca 3/4 av deigen i en liten langpanne. Eplene skrelles og raspes opp. Bre vaniljekrem utover bunnen og legg eplene over.
Trill pølser av deigen som er igjen og legg dem i rutermønster over kaken.

Stekes på 150 grader i ca 1 time.

Server kaken lun med iskrem, vaniljesaus eller krem.

Kos deg!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar