Translate

tirsdag 11. november 2014

Brunsviger



Brunsviger, eller det norske ordet kanelkake, er opprinnelig en dansk gjærbakst av en søt gjærdeig med topping av kanel, smør og sukker. Kaken stekes i langpanne og holder seg fint i fryseren.

Ingredienser:

7 dl helmelk
200 smør
25 g gjær
200 g sukker
1 ts salt
1000 g hvetemel

200 g smør
200 g sukker
3ss kanel
50 g lys sirup

Løs gjæren i kald melk sammen med sukker og salt. Elt så inn melet 2-3 minutter og tilsett romtemperert smør i små terninger, litt etter litt. Eltes til deigen føles glatt.
Sett til heving i 2-3 timer i romtemperatur eller over natten i kjøleskap.
Ha deigen over i en langpanne og fordel den ut så den dekker hele platen. La den hvile i 45 min.

Bland smør, sukker, kanel og sirup godt sammen.Dette smøres over deigen og trykkes litt ned. La deigen få heve i nye 15 minutter før den stekes på 200 grader i ca 15 minutter.

På Fyn serveres denne kaken sammen med rundstykker til søndagsfrokosten, så kanskje det blir en del av frokosten din til helgen?

Håper det smaker!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar